contentcreatie
020 - 261 93 82
Whatsapp
Laan van Kronenburg 14 
1183AS Amstelveen
In dit artikel
Deel dit artikel
Inhoudsopgave
24 maart 2021
5 minuten

Je website laten opvallen? Check deze webdesign trends van 2021

Als ondernemer wil je een goede site neerzetten die voor de bezoekers opvalt. Je wilt je website laten stralen en de aandacht trekken met jouw design. De webdesign trends van 2021 zijn niet zo verschillend van de designs die hot en happening waren in 2020. Maar toch zijn er een aantal designs bijgekomen die jouw website uniek maken dit jaar. Denk outside the box en trek je bezoekers naar jouw website op een creatieve en opvallende manier. Hier zijn 10 designs die jij ter inspiratie kunt gebruiken om een nieuwe draai aan je website te geven.

1. AR technologie

Tegenwoordig is technologie niet meer bij ons weg te denken. We kunnen bijna niet meer zonder. Websites spelen daarop in om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je een gave stoel gezien, maar durf je hem niet te kopen omdat je twijfelt of deze wel leuk in je stulpje past? Geen probleem, dan zet je hem toch via je telefoon in je woonkamer?

webdesign-AR
Video: Benjamin Zeherfeldt - dribbble

2. 3D visuals

Om op te vallen halen mensen veel uit de kast. Je wilt je website zo uniek mogelijk neerzetten. Een goede manier om mensen naar je website te trekken is door gebruik te maken van 3D visuals. Omdat je nu haarscherpe websites kan maken, wordt het gebruik van 3D ook steeds leuker.

webdesign-3D
Video: Minh Pham - dribbble
webdesign-3D
Bron: Igor Pavlinski - dribbble
webdesign-trends-2021-3D
Video: Minh Pham - dribbble

3. Gaussian blur

Gaussian blur komt steeds vaker terug om de rust te bewaren op websites of om toch een kleurtje te geven aan een saaie bladzijde. Gaussians kunnen op verschillende manieren ingezet worden. De trend is al een tijdje aanwezig, maar de laatste tijd wordt het steeds meer gebruikt.

webdesign-gaussian-blur
Video: Nur Praditha - dribbble
webdesign-trends-gaussian-blur
Foto: Ritual - dribbble

4. Dark mode

Ga je liever voor strak en stoer? Een zwart webdesign is helemaal 2021. Door zwart in te zetten, geef jij je website een opvallende look, en dat doen meerdere designers. Door de donkere kleur als achtergrond te gebruiken, laat jij jouw beelden van het scherm afblazen. Daarnaast ziet een zwarte website er super strak uit.

Bron: Malik Abimanya - dribbble
web-design-trends-3D
Video; Outcrowd - dribbble

5. Card scrollen

Kaartscrollen is de laatste jaren meer aanwezig. Horizontaal of verticaal, het geeft een rustige, strakke en overzichtelijke uitstraling. Je kan moeilijk verdwaald raken, omdat je zo de weg weer terug kan vinden. Handig toch?

webdesign-trends-kaartscrollen
Website: flplny.com

6. Creative cursors

Waarom zou je een saaie standaard cursor over je website laten scrollen, als je zelfs deze kan aanpassen tot een gave eyecatcher! Door je cursor te laten veranderen, grijp je de aandacht van je bezoekers. Door dit speelse effect vergroot je de kans dat bezoekers langer op je website ronddwalen. Laat je creativiteit zien in je website, zelfs in je cursor.

webdesign-creative-cursor
Bron: Pierre-Jean Doumenjou - Dribbble
creative-cursors
Bron: Armand Chakhalyan - dribbble

7. Stilte

Hartstikke leuk zo’n vrolijke en kleurrijke website, maar als jij een biologisch verzorgingsmerk hebt zit je waarschijnlijk niet te wachten op felle neon kleuren en tollende effecten. Geen probleem, want ook een rustgevende, cleane website is helemaal in dit jaar.

webdesign-stilte
Bron: Aneta Romankiewicz - dribbble

8. Scroll effecten

Waarom een pagina maken waar niks bijzonders gebeurt, als je een pagina kan maken die je een hele belevenis geeft? Het eerste wat mensen vaak op een website doen is scrollen. Ze zijn dus meteen bezig met interactie. Wanneer zij met hun vingers over de muis bewegen, beweegt er ook wat op het scherm waar ze naar kijken. Wanneer gebruikers betrokken zijn bij iets wat zij doen, is de kans groot dat ze geïnteresseerd en betrokken blijven.

scroll-effect-webdesign-trend
Video: Nathan Riley - dribbble

9. Rasters

Rasters op een website zorgen voor overzichtelijkheid. Het is simpel, maar je kan het op verschillende manieren inzetten. Je kan niet zo gemakkelijk op de verkeerde knop klikken. Zo kan je snel door je website scrollen. Handig!

rasters-webdesign
Bron: Zhenya Rynzhuk - Dribbble
raster-webdesign-trend
Bron: Emil Esmayilov - dribbble

10. Scrollytelling

Scrollytelling is het nieuwe storytelling. Vertel je verhaal online, met de nieuwste en modernste ontwikkelingen. Met audio en visuele beelden laat je het verhaal volledig opleven. Alleen een sterk verhaal trekt een bezoeker over de streep. Zorg voor een verhaal die de juiste snaar raakt. Daarvoor heb je inzichten nodig, maar vooral een menselijke touch.

Scrollytelling-webdesign-trend
Website: Josh Worth

Heb je genoeg webdesign inspiratie voor 2021 van ons gekregen om aan de slag te gaan met het bouwen van een toffe website die helemaal tussen de nieuwste trends past? Lees onze andere blogs voor meer informatie over het opzetten van een sterke website en laat je bezoekers hun ogen uitkijken. Kom je er niet helemaal uit en heb je vragen? Geen probleem. Dailysirup staat klaar met een professioneel team om al jouw vragen te behandelen. Ga met ons in gesprek en we komen samen tot een oplossing.

Deel dit artikel

Over marlous.

Ambitieuze ondernemers online laten groeien is onze missie. Dit doen wij door de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw merk te vergroten. Zodat klanten moeiteloos voor jouw aanbod kiezen.
envelopephonecrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram